Företagsprofilen - en klädsam kostym!?

2023-04-13

Dags för ännu en ny föreläsning! Denna gång lyfter vi en underskattad men ack så viktig fråga: Företagsprofilens betydelse. I vilken kostym klär du egentligen ditt varumärke? Sitter den snyggt och smickrande eller bär du urvuxna kläder?

För att dressa varumärket rätt används med stor fördel en instruktionsbok – en komplett grafisk manual, också kallad identitetsmanual. Utan ett tydligt regelverk att hålla sig i, finns stor risk att alla i organisationen gör olika tolkningar och att den önskade konsekvensen uteblir.

Vill du se mer? Skapa ett konto idag och få tillgång till allt innehåll på plattformen och nya föreläsningar var och varannan vecka!

Design – inte bara en fråga om utseende

Formgivning är lika mycket vetenskap som hantverk, så det gäller att veta vad man gör. Att logotypen är ”snygg” är förstås viktigt men vet du vilka signaler formen av en triangel eller diagonaler som lutar till vänster sänder? Lägg därtill typografins och färgspråkets psykologiska betydelse och associationer, så är det rätt uppenbart att det gäller att hålla tungan rätt i mun. Svaren på detta och mycket annat finns i den nya fristående föreläsningen Företagsprofilens betydelse. Som en liten bonus till denna föreläsning publicerar vi också en kort film om Designstyrd positionering. Om du inte var överbevisad om designens makt över våra undermedvetna associationer redan innan, kommer du med all säkerhet vara det efter dessa knappa fyra minuter!

Med WonderBrand Academy, din digitala plattform för varumärkes- och kommunikationsarbete, guidas du igenom grafiska och teoretiska riktlinjer, så att din logotyp och ditt varumärke kan kommunicera med önskvärd effekt!

Vad är du nyfiken på?

Vi arbetar löpande med att fylla på med spännande, relevant och matnyttigt innehåll på WonderBrand Academy’s plattform. Hjälp oss gärna att välja rätt! Vad är du intresserad av att få veta mer om? Vad skulle vara till hjälp för just dig?

Vår ständiga strävan mot en värld med starkare och mer kända varumärken fortsätter!

Ha en fortsatt fin vecka,
/Vännerna på WonderBrand Academy