En djupdykning i inspiration och mervärde!

Våra interna specialister och externa föreläsare gör det enkelt för dig att utöka dina kunskaper. Ett varumärkesarbete är en ständigt pågående process och i en organisation uppkommer det ideligen frågor som behöver hanteras och beslut som behöver fattas och lutas mot varumärkets grundstenar.
I utbildningsdelen ”Kurser och föreläsningar” får du vägledning i hur du bör agera i de flesta situationer. Under ett antal filmade föreläsningar får du djupare förståelse för olika aspekter som påverkar ett varumärke och hur du bör tänka. Här finns expertis inom områden som rekrytering, juridik, kriskommunikation, bildspråkets påverkan, färglära och mycket annat. Dessutom får du som abonnent av WonderBrand Academy löpande ta del av nya föreläsningar inom aktuella ämnen. Se kalendarium för kommande kurser och föreläsningar.

Befintligt innehåll

Hur gör man en bra pitch?

Feb 2024

Föreläsare: Tobias Larsson
Längd: 04:34

Att effektivt kunna kommunicera värdet av din idé, produkt, tjänst eller företag är avgörande för dess framgång. Som expert på ämnet lär Tobias Larsson dig som företagare konsten att skapa en framgångsrik pitch.

PErsonalförmåner som del av Employer Branding

Nov 2023

Föreläsare: Kajsa Dahlqvist
Längd: 28:44

Personalförmåner är avgörande för att locka och behålla kvalificerade medarbetare. Framgångsrika företag som integrerat förmåner i sin kultur fick ökat engagemang och lojalitet. Här utforskas och definieras dessa förmåner med en strategisk utgångspunkt.

Värderingar ur ett globalt perspektiv

Nov 2023

Textformat

För att få en djupare insikt i hur vår nationella kultur påverkar ert varumärke, behövs globalt perspektiv. Låt oss utforska de fem kulturdimensionerna som används för att analysera kulturella skillnader mellan olika länder.

Interior Branding

Nov 2023

Föreläsare: Anna Swedestam
Längd: 02:20

Interior Branding berättar historien om vårt företags varumärkes- personlighet genom att med hjälp av lokaliteter och inredning förstärka vad varumärket står för. I denna föreläsning lär vi oss att tänka på hur vi kan utnyttja det fysiska rummet – gärna kombinerat med grafiska element.

Storytelling

Okt 2023

Föreläsare: Ella Forssling
Längd: 08:31

Vi har använt oss av att berätta historier i alla tider och idag gör företag precis samma sak – detta kallas corporate storytelling. I denna föreläsning lär ni er att använda er av berättelser och på så sätt fånga upp kärnan i verksamheten samt bygga er identitet.

Branschuttryck

Aug 2023

Textformat

I varje bransch, i varje organisation och kollegor emellan finns ofta en utvecklad nomenklatur med allt ifrån fackuttryck till förkortningar. Oavsett om du vill svänga dig med ”rätt uttryck” eller om du behöver tolka en kollega eller leverantör, är det bra att veta vad som är vad för att undvika missförstånd.

Kroppsspråk

Maj 2023

Föreläsare: Ella Forssling
Längd: 09:36

Är du medveten om vilka signaler du sänder ut? Kroppen har ett alldeles eget språk och kan tyvärr ofta stjälpa den som inte har koll. I denna eminenta föreläsning får du mängder med värdefulla tips att ta med dig; i jobbet och livet.

Namngivning

Apr 2023

Föreläsare: Gitta Hertzman Pérez
Längd: 17:24

Det kan vara en djungel att välja rätt namn för sitt varumärke, inte minst med tanke på vilken stark signalbärare namnet är. Låt oss lära dig mer om hur namnet kan bli ditt varumärkes verkliga superkraft.

Företagsprofilens betydelse

Mar 2023

Föreläsare:Gitta Hertzman Pérez
Längd: 39:50

I vilken kostym klär du egentligen ditt varumärke? Fördjupa din kunskap i vad företagsprofilen faktiskt betyder och hur du med hjälp av en identitetsmanual styr varumärket i önskad riktning och uppnår konsekvens.

Degenerering

Mar 2023

Föreläsare: Gitta Hertzman Pérez
Längd: 04:57

När ett varumärke är så starkt att det blir en generell beteckning som alla använder kan man vara ute på djupt vatten. Vi berättar om degenerering – när ett varumärke blir för starkt för sitt eget bästa.

Lojalitet

Feb 2023

Gästföreläsare: Ellen Karlsson
Längd: 03:18

Hur kan vi agera för att förstärka effekten av de drivkrafter vi tror bygger lojalitet till vårt varumärke? Här fördjupar vi oss i den viktiga skillnaden mellan varumärkeslojalitet och kundlojalitet.

Varumärkesutvigning och undervarumärken

Feb 2023

Gästföreläsare: Ellen Karlsson
Längd: 07:42

Varumärket är ett av företagets mest värdefulla tillgångar, vilket gör det till en självklar angelägenhet för styrelsen. Jan Lindblom, VD för StyrelseAkademien Väst, förklarar hur vi gör varumärket till en styrelsefråga och vad styrelsen bör tänka på i varumärkesarbetet.

Skrivregler

Jan 2023

Textformat

Varumärkesanpassade skrivregler ger dig förutsättningarna att vara korrekt, professionell och konsekvent i din kommunikation och därmed uppfattas som trovärdig. I detta kapitel får du mängder med tips på hur regler kan utformas.

Layout

Sep 2022

Gästföreläsare: Andreas Jarlén
Längd: 18:04

Djupdyk i Art Director Andreas Jarléns kunskap om hur man skapar layouter som fyller sitt syfte och lär dig de ack så viktiga gestaltlagarna.

Målgruppsanpassad Kommunikation

Aug 2022

Gästföreläsare: Robert Bloom
Längd: 19:41

Hur får du mottagaren att faktiskt förstå vad du menar? Det kan låta lättare sagt än gjort! Låt experten Robert Bloom från MyFlow Learning guida dig till bättre kommunikation.

Typografi

Maj 2022

Gästföreläsare: Andreas Járlen
Längd: 15:20

Typografi är precis lika mycket funktion som design! Andreas Jarlén, Art Director, guidar dig i konsten att engagera, skapa goda flöden, hög läsbarhet.

Varumärkesarbete för styrelser

Maj 2022

Gästföreläsare: Jan Lindblom
Längd: 11:10

Varumärket är ett av företagets mest värdefulla tillgångar, vilket gör det till en självklar angelägenhet för styrelsen. Jan Lindblom, VD för StyrelseAkademien Väst, förklarar hur vi gör varumärket till en styrelsefråga och vad styrelsen bör tänka på i varumärkesarbetet.

Varumärkeshierarki

Apr 2022

Föreläsare: Gitta Hertzman Pérez
Längd: 05:34

Har ni fler än ett varumärke? Då är det viktigt att ha en tydlig strategi hur dessa ska förhålla sig till varandra. Här får du kunskapen du behöver för att välja rätt varumärkeshierarki för företagets varumärken och undervarumärken.

Effektiv E-handel

Apr 2022

Gästföreläsare: Åsa Keim
Längd: 31:15

För framgång krävs mer än att bara existera på nätet – ditt varumärke behöver en väl genomtänkt strategi och hårt arbete. Med en gedigen bakgrund inom marknad och affärsutveckling guidar Åsa Keim dig genom alla moment.

BRA BRIEFING OCH BYRÅSAMARBETE

Jan 2022

Gästföreläsare: Peter Lundqvist
Längd: 17:28

Att hitta rätt byråpartner och att sedan förmedla dina behov och önskemål kan vara en utmaning. Peter Lundqvist har mer än 25 års erfarenhet av att köpa marknadsföringstjänster och förklarar vad och hur man ska tänka för att optimera samarbetet.

Färglära

Okt 2021

Gästföreläsare: Andreas Jarlén
Längd: 19:59

Vi har använt oss av att berätta historier i alla tider och idag gör företag precis samma sak – detta kallas corporate storytelling. I denna föreläsning lär ni er att använda er av berättelser och på så sätt fånga upp kärnan i verksamheten samt bygga er identitet.

Designstyrd positionering

Apr 2021

Föreläsare: Gitta Hertzman Pérez
Längd: 03:25

Färg och form är inte bara snygga element. Det finns en mängd undermedvetna associationer och psykologiska betydelser att ta hänsyn till. Vi visar – kanske till och med bevisar – hur enkelt det faktiskt kan vara att styra andras tankar med hjälp av design.

Rekryteringstrender

Okt 2020

Gästföreläsare: Maria Dahlberg
Längd: 11:16

Kompetensbrist och ”war of talents” har blivit vår nya verklighet. Lyssna på HR-chef Maria Dahlbergs spaning på rekryteringstrender att hålla koll på.

Kriskommunikation

Sep 2020

Gästföreläsare: Ylva M Andersson
Längd: 14:34

När krisen är ett faktum – hur agerar och kommunicerar vi då? Lyssna på inspirerande Ylva M Andersson som är expert på att leda och kommunicera i de värsta tänkbara situationer.

Vad vill du veta mer om?

Tipsa oss gärna om ämnen du är extra intresserad av!

Några av våra Föreläsare

ANDREAS LISS DANIELS
Maria Dahlberg
Peter Lundqvist

Full access till hela plattformen i ett helt år för 13 950 kr EX MOMS

Två månader kostnadsfritt vid tecknande av årsabonnemang
Tre användare per licens ingår

Månadsabonnemang: 1395 kr/ mån – ingen uppsägningstid

All major cards accepted – pay your way